top of page
Keresés
  • Szerző képeRózsabimbó Családi Bölcsi

Mit adjunk ajándékba, 2-3 éves bölcsis gyerekeinknek Karácsonyra?

Karácsonyi ajándékok 2-3 éves gyerekeknek

Ezeknek a gyerekeknek olyan ajándékokat kell keresned, amelyek a kreativitásukat fejlesztik. Ebben a korban már igencsak élvezik a felnőttkori tevékenységeket utánzó játékokat.

Vásárolhatsz számukra játék-konyhát, bevásárló kosarat és játék ételeket, orvosi szettet, játékbabákat és ruhákat mellé, tündér vagy hercegnő jelmezeket, fedett sátort vagy játszóházikót, kisautókat és kis vonatokat, műanyag edény- és teáskészleteket, illetve nagyméretű építőkockákat. Sok gyerek a művészeti kellékeket tartalmazó karácsonyi ajándékokat is kedveli, mint például a koruknak megfelelő kifestőkönyveket, ceruzákat, a lemosható, nem mérgező filctollakat, a gyurmákat, ujjfestékeket és aszfaltkrétákat.

Ebben a korban a gyerekek már kaphatnak ajándékba rollert, háromkerekű biciklit vagy szánkót is. Mivel tudásuk és szókincsük is rohamosan fejlődik, egy szép mondókás vagy képes meséskönyv szintén jó választás lehet.

Természetesen minden gyermek fejlődésének ritmusa és játék-stílusa más és más, éppen ezért ha nem a saját csemetédnek vásárolsz az a legjobb, ha előbb megkérdezed a szülőket, milyen karácsonyi ajándéknak örülne. Ha kétségeid támadnának ezzel kapcsolatosan, válassz inkább egy nagyobb gyerek számára tervezett játékot – hiszen egy kisebb gyermeknek szánt játék lehet, hogy érintetlen marad, míg az idősebb korosztálynak készültek a jövőben még használhatóak lesznek.


8 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page